תוצאות חיפוש (35)
הפרעות מפרק הלסת - האבחון והטיפול השמרני
כל רופא שיניים נתקל באופן יומיומי במתרפאים הסובלים מהפרעות במפרק הלסת, המתבטאות במגוון צורות: כאבי TMJ, כאבי שרירים, חריקת שיניים, שחיקת שיניים ועוד – שאינן בהכרח קשורות זו לזו, ואצל מתרפאים שונים עשויות להתבטא באופן שונה.
הפרעות במפרק הלסת מושפעות מטווח רחב של גורמים – אנטומיים, פיזיולוגיים, הרגלים אוראליים, לחץ נפשי ועוד. כדי לאבחן ולטפל בהן, נדרשת היכרות עם האנטומיה וההפרעות הנפוצות, יכולת אבחנה מבדלת של סוג ההפרעה, מאפייני ההפרעה והגורמים האפשריים, וההתאמה של טווח הטיפולים שנועדו לטיפול ...
כתרים והשחזות בעידן המודרני
לרפואת השיניים המשקמת המודרנית יש חשיבות מרכזית בשחזור הפונקציה והאסתטיקה של חלל הפה. המגוון הגדול של שיטות השיקום והחומרים העומדים לרשות המרפאה והמעבדה מאפשרים להפיק שחזורים עמידים ובעלי מראה טבעי יותר מאי פעם בעבר, אך לצד זאת דורשים מהרופא לשלוט בטכניקות מגוונות, בחומרי שחזור חדישים ובדבקים מתקדמים.התקשורת ההדדית בין רופא השיניים והטכנאי היא תנאי הכרחי להצלחה. טכנאי השיניים שותף לאנליזה האסתטית, החל מגילוף אבחנתי מדויק ליצירת השחזה אופטימלית, דרך אינדקסים מסיליקון וכלה ביצירת הציפויים הזמני...
מילואות אסתטיות
הגישה הזעיר-פולשנית, של שימור שיניים והתבססות על חומר שן בריא, תופסת מקום של כבוד ברפואת השיניים המודרנית, בשיקום המשנן הקדמי או האחורי.
גישה זו מאפשרת ביצוע שיקום חלקי במקרים בהם קיים חוסר ניכר בחומר שן כתוצאה מעששת, שחזורים נרחבים שכשלו, שיניים שאיבדו חיות, ועד למקרים של ארוזיה או אבדן גובה אנכי כתוצאה משחיקה.
השיטה הטיפולית מאפשרת שימור מרבי של חומר שן בריא, תוך מיקום על-חניכי של שולי השחזור, לשם שיפור יכולת התחזוקה והימנעות במידת האפשר מהצורך בטיפולי שורש, מבנים וכתרים. תחום זה כולל מג...
טכניקות מתקדמות לציפויי קומפוזיט אסתטיים
חומרים מתקדמים וטכניקות חדשניות לביצוע יעיל של ציפויי קומפוזיט אסתטיים – מאפשרים לתת מענה לדרישות האסתטיות הגבוהות של מתרפאים, כמו גם לצורך בטיפול זעיר-פולשני המשמר חומר שן בריא. סדנה מעשית זו תסקור את הפתרונות הישירים והבלתי-ישירים לביצוע ציפויים קדמיים (למינטים / ונירים), את היתרונות והחסרונות של השיטות השונות ואת הגישה הנכונה לבחירת מקרה, ותתמקד בביצוע ישיר של ציפויים קדמיים בשיטת Injection molding, להשגת פתרון מהיר ואיכותי. הסדנה, בת 4 שעות, כוללת תיאוריה, הדגמה ותרגול מעשי.
גשרי מרילנד
חסר חלקי של שיניים, מסיבות מגוונות, הוא בעיה נפוצה ברפואת שיניים, הדורשת פתרון אסתטי ופונקציונלי שיאפשר למתרפא תפקוד תקין.
גשרים חלקיים בהדבקת רזין ("גשרי מרילנד") הם פתרון שיקומי זעיר-פולשני, המתאים כפתרון שיקומי זמני, זמני לטווח-ארוך או קבוע. גשרים אלו מתאימים לשיקום חסר חלקי של שיניים עד לשיקום קבוע נסמך-שתלים, ואפילו לתקופה של מספר שנים עד השלמת תהליך הגדילה במתרפאים צעירים הסובלים מחסר חלקי של שיניים.
תהליך הביצוע מתאפשר ללא הכנה, או תוך הכנה מינימלית בשיניים המעגנות, כאשר קישור השחזור...
סריקה אינטרה-אוראלית דיגיטלית
הדיגיטציה תופסת מקום גדל והולך בשיקום הפה המודרני - בסריקה, תכנון, חריטת שחזורים והדפסתם. הרוב המכריע של מעבדות השיניים כבר עברו לעבודה דיגיטלית מלאה, כך שגם מטבעים אנלוגיים עוברים סריקה למודל דיגיטלית, ואילו במרפאות השיניים התפוצה של הסורקים האינטרה-אוראליים הולכת ועולה, יד ביד עם שיפור הטכנולוגיה והפיכתה לנגישה יותר.
קורס מתקדם בתפעול ופענוח CBCT
CBCT הפך לכלי חיוני ברפואת השיניים המודרנית - החל מאבחון, תכנון וביצוע שתלים, אוגמנטציה ופעולות כירורגיות, המשך באבחון אנדודונטי (מורפולוגיה, סדקים וכיוב') ועד לאבחון נגעים באזור ראש-צוואר. "קורס מתקדם בתפעול ופענוח CBCT" הוא קורס מולטי-דיסציפלינרי, שנועד להכשיר את בוגריו הרבה מעבר לעמידה בדרישות משרד הבריאות (נוהל 2.8 של האגף לבריאות השן).
הקורס תוכנן באופן בו יעניק למשתתפים בסיס רחב וידע עשיר לתפעול ואבחון באמצעות CBCT, תוך מתן כלים לשקילת החלופות הטיפוליות ולאבחון היבטים חריגים בצילום, ול...
אורתודונטיה טרום-שיקומית
האם אתם משלבים אורתודונטיה טרום-שיקומית בתכנית הטיפול השיקומית שלכם? מה השליטה שלכם בפרוצדורות כמו הבקעה מאולצת, הזקפת שיניים, הדרכת רקמה רכה באמצעים אורתודונטיים? קורס זה נועד להקנות ידע תיאורטי ומעשי לביצוע פרוצדורות אורתודונטיות קצרות טרום שיקומיות Pre-Prosthetic Minor Tooth Movement. הקורס כולל שני מפגשים, ובהם הרצאות פרונטאליות וסדנאות מעשיות על מודלים ייעודיים. הקורס מיועד לרופאי שיניים המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם בתחום האורתודונטיה, כולל רופאים מנוסים ומומחים לשיקום.
צמנטציה - מורה נבוכים
מורכבות תחומי האדהזיה והצמנטציה ברפואת שיניים התגברה משמעותית בשנים האחרונות, והיא גורם לבלבול אצל רופאים רבים. ריבוי החלופות לחומרי שחזור (מתכת, זירקוניה, ליתיום דיסיליקט, חרסינה, חרסינה היברידית ועוד), ריבוי אפשרויות ההדבקה (צמנטים מבוססי רזין, גלאס יונומר, גלאס יונומר מחוזק ברזין) והצורך הפוטנציאלי בטיפול מקדים גם לשן וגם לחומר השחזור (מצריבה ופריימרים ועד להתזה בחול) – גורמים לבלבול רב. הרופא המעודכן, אשר רוצה להעניק למתרפאיו את התוצאה הטובה ביותר, נדרש ליכולת התמצאות, יכולת לבחור את החומ...
כתרי אנדו
השיקום של שיניים לאחר טיפול שורש, בעיקר במשנן האחורי, הסתמך באופן מסורתי על ביצוע של מבנה, לרוב באמצעות עיגון יתד אחת מתעלות השורש, וביצוע נפרד של כתר.
בשנים האחרונות, שילוב של פיתוחים טכנולוגיים המאפשרים קישור אדהזיבי, לצד הגישה הקלינית הדוגלת בטיפול זעיר-פולשני, הובילו לפיתוח של טכניקה לביצוע "כתרי אנדו" (Endocrowns), בה נמנעים מביצוע יתד, בשל החשש ליצירת סדקים בשורשים, ומבצעים כתר או מילואה (overlay) המסתמכים על אדהזיה בחלל הגישה ובכותרת השן כאמצעי להבטחת אדהזיה גבוהה ורטנציה טובה גם ללא ...